su kaçak tespiti for Dummies

Wiki Article

Dış sesleri filtreleyen özel olarak tasarlanmış kulaklığı ile sadece cihazın mikrofonu olarak bilinen proptan gelen sese odaklanmayı sağlar.

Su kaçağı tespitinde dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bu noktaların tamamını aşağıda yer alan listemizde sizler için derledik.

Akustik dinleme cihazları: Bu cihazlar, su sızıntılarının oluşturduğu sesleri algılamak için kullanılır. Mikrofonlar veya hassas sensörler kullanarak su sızıntılarından gelen sesleri yükselterek duyulabilir hale getirirler. Tanıtım videosunu izle

Kaçağın nereden kaynaklandığı veya hangi duvardan, zeminden geldiği anlaşılmamaktadır. Kimi zaman kırmadan su kaçağı tespiti yaparken gereksiz tadilatlara girilse bile, yine de doğru kaçak tespiti

İstanbul geneli su kacak tespiti onarımı ve tıkanıklık açma servisi uzun yıllardır hizmet veriyorum çalışanlarımla kaliteli hizmetin adresi

Kameralı Su Kaçağı Tespiti: Kameralı sistemler ile su kaçağının tam noktasını belirleyerek kırmadan dökmeden onarım yapıyoruz.

Sayın Ümmühan Yılmaz, Dairenizde oluşan su sızıntısını, kırmadan dökmeden herhangi bir tadilat gerektirmeden, kaçak su tespit cihazlarımız ile buluyoruz. Ses dinleme yöntemi ile yani akustik dinleme cihazları ile su kaçağının yerini noktasal olarak işaretleyerek buluyoruz. Kaçak eğer temiz su tesisatında değil, pis su gider tesisatınızdan damlama yapıyor ise o zaman kameralı cihazlarla gider boruları taranarak bulunmaktadır.

Termal su kaçağı tespit cihazları suyun sıcaklığını kullanarak sızıntıları bulur. Bu cihazlar borunun su kaçağı tespit olduğu yere tutulduğunda su akışını ekranından gösterebilir. Ekrana bakarak sızıntının olduğu nokta su kaçağı tespit kolayca bulunabilir.

Her ne kadar kelimenin anlamı tesisat döşemekle ilgili olsa da tesisatçı sorumlulukları sadece bununla sınırlı değil. Söz konusu tesisatta meydana gelen arızalarla ilgilenmek, tesisatı yenilemek gibi görevler de tesisatçının yaptığı işler arasında yer alır.

Su kaçağı nadir de olsa bahsettiğiniz gibi daha üst katlardaki dairelerden veya su tesisatçısı üst kattaki yan dairelerden de sizin dairenize su akıtabilir.

Temiz su tesisatının tamiri için kaçağın olduğu yer açılır arızalı yer kesilip ek parça konarak onarımı yapılır.

Peki su kaçağını nasıl anlayabiliriz ? Su su kaçak tespiti kaçağını anlamak pekte zor bir şey değildir. Üst katlarda meydana gelen su sızıntıları tavandan damlayarak kendini belli eder. Bodrum katlar ve ara katlarda duvarlarda küflenme, rutubet ve su izleri de su kaçağı olduğuna işaret eder.

Su tesisatı, binalarda vazgeçilmez sistem olup borularda zamana ve kullanıma dayalı arızalar oluşacaktır.

Ayrıca, akustik dinleme cihazları da su kaçağı tespitinde kullanılan bir diğer yöntemdir. Bu cihazlar, suyun borular içerisindeki sesini algılayarak su tesisatçısı sızıntının olduğu noktayı bulmayı sağlar.

Report this wiki page